Begraafplaatsen op begraafplaatsen: geschiedenis, doel en uitleg

Wanneer iemand wordt begraven, moet de familie vaak een grafkelder of voering kopen. Helaas is de familie vaak niet bekend met deze voorwaarden, wat een enorm nadeel kan zijn bij het nemen van een weloverwogen aankoopbeslissing. Met de informatie die hier wordt verstrekt, kunt u de grafkelder of voering selecteren die het meest geschikt is voor uw behoeften.

Een korte geschiedenis van de grafkelders op de begraafplaats

Grafkelders waren een oplossing voor een eeuwenoud probleem van het zinken of instorten van de aarde, onder het gewicht van apparatuur, voertuigen of zelfs personen, als gevolg van het verlies van de integriteit van de kist terwijl deze ondergronds werd begraven.

Vroege pogingen om een ​​soort van bescherming te bieden om te voorkomen dat de graven instorten, omvatten het bekleden van de grafmuren met steen of baksteen en het plaatsen van een stuk leisteen erop. Later werden speciaal voor dit doel gewelven ontworpen en vervaardigd.

U zult zien dat verschillende stijlen van gewelven werden gebruikt in verschillende perioden en in verschillende geografische gebieden. Over het algemeen begonnen veel Amerikaanse begraafplaatsen echter ergens rond de vroege jaren 1900 zesdelige of sectionele gewelven te gebruiken. Deze zesdelige gewelven werden aanvankelijk uit leisteen gesneden en in het open graf geassembleerd. Ze bestonden uit een bodem, vier zijkanten en een bovenkant; vandaar de naam “zes stuk”. Sommige variaties hadden inkepingen in de eindstukken om te voorkomen dat de zijkanten naar binnen duwen, maar de omringende aarde zorgde voor het grootste deel van de stabiliteit voor hun ontwerp. Later werden deze leistenen gewelven vervangen door zesdelige betonnen gewelven.

Tijdens de jaren 1920 en 1930 begonnen tweedelige betonnen gewelven op te komen en tegen het einde van de jaren dertig moest de zesdelige kluis genoegen nemen met bijna een nichegebruik. Voor de tweedelige kluis was misschien het gebruik van gespecialiseerde apparatuur vereist, maar de de installatietijd werd aanzienlijk verkort en kon nu door één persoon worden voltooid. Ik ben me bewust van enkele sectionele gewelven die vandaag de dag nog steeds worden gebruikt.

Tot op de dag van vandaag bestaat de mogelijkheid dat de aarde instort na een begrafenis die jaren geleden is gemaakt zonder een kluis, wat ons herinnert aan de veiligheid die een dergelijk product biedt.

Zijn begraafplaatsen verplicht?

Hoewel er over het algemeen geen staatswet is die het gebruik van begraafplaatsen of voeringen voor begraafplaatsen vereist, vereisen de meeste begraafplaatsen het gebruik van een betonnen kluis of voering voor alle traditionele begrafenissen, voornamelijk om de hierboven genoemde redenen. U zult begraafplaatsen in de VS vinden die dergelijke vereisten niet hebben, en het gebruik ervan optioneel maken.

Veel begraafplaatsen kunnen tegenwoordig ook het gebruik van een grafkelder vereisen voor de bijzetting van gecremeerde overblijfselen, aangezien dezelfde principes gelden. Hoewel het niet zo groot is als een traditionele begrafenis, kan het instorten van een graf dat voor crematie wordt gebruikt, ook onderhouds- en veiligheidsproblemen met zich meebrengen. Het feit dat er veel crematies zijn op een relatief klein oppervlak, vergroot de impact op de veiligheid en het uiterlijk als er geen gewelven worden gebruikt.

Vaak worden de gecremeerde overblijfselen van een geliefde in een gedeeld graf begraven en moeten ze mogelijk worden verwijderd voor de begrafenis van een ander familielid en samen met hen worden herbegraven. Het gebruik van een crematiegrafkelder verzekert de integriteit van de stoffelijke resten tijdens dit proces.

Waarom is een grafkelder op een begraafplaats verplicht?

Wanneer een begrafenis wordt gemaakt en bedekt met aarde, worden er bepaalde belastingen op de begrafenis geplaatst. Een grafkelder is speciaal ontworpen om deze belastingen te weerstaan, waar een kist alleen dat niet is. Deze belastingen worden in het algemeen aangeduid als statische belastingen, dynamische belastingen en stootbelastingen.

Een statische belasting is de normale gewichtsbelasting die op de grafkelder wordt geplaatst door het gewicht van de grond die erboven ligt. Met de huidige begrafenispraktijken kan de statische belasting op een begrafenis meer dan 4000 pond of twee ton bedragen.

Een dynamische belasting is een belasting die varieert in intensiteit. Een dynamische belasting kan worden veroorzaakt door begraafplaatsen, zoals tractoren en graafmachines, die over het graf gaan. De grotere begraafplaatsuitrusting van vandaag kan meer dan 25.000 pond wegen.

Een stootbelasting kan worden veroorzaakt door het gebruik van een sabotage tijdens het opvullen en kan een kracht leveren die groter kan zijn dan die van een statische of dynamische belasting. Hoewel dit normaal gesproken slechts voor een korte periode gebeurt, kan dit type belasting worden geconcentreerd op een zeer klein gebied.

Soorten grafkelders

Begraafplaatsen op begraafplaatsen kunnen gemaakt zijn van beton, plastic en zelfs metalen. Ze kunnen worden ontworpen als een doos met een deksel erop, of als een platte bodem met een koepelvormige bovenkant die aan de onderkant afsluit. Elke fabrikant zal de deugden van hun ontwerp verheerlijken, maar het is mijn ervaring dat de meeste, kwalitatief gefabriceerde gewelven, voldoende bescherming zullen bieden tegen de belastingen die een begrafenis zal tegenkomen.

Betonnen gewelven worden over het algemeen geleverd in drie verschillende categorieën. De voering is een eenvoudige betonnen doos zonder afdichting en kan al dan niet gaten in de bodem bevatten om eventueel water dat zich kan ophopen, weg te laten lopen. Dan is er een verzegelde kluis, een betonnen doos die kan worden geverfd of gecoat voor esthetiek en om wat waterbestendigheid te bieden. De verzegelde kluis heeft ook een pakking van het type butyl die zorgt voor een waterbestendige afdichting tussen het deksel en de doos. Eindelijk heb je de beklede en verzegelde kluis. Deze betonnen gewelven hebben dezelfde eigenschappen als de verzegelde kluis, maar voegen een extra binnen- en soms buitenbekleding toe die de meeste bescherming zou bieden. Deze binnen- en buitenvoeringen kunnen gemaakt zijn van plastic of metalen en vaak is de tijd erg sierlijk wat bijdraagt ​​aan de visuele aantrekkingskracht. Kunststof en metalen kluizen bieden ook binnen hun productlijnen een vergelijkbaar niveau van bescherming. Opgemerkt moet worden dat de betongewelfindustrie een onderscheid maakt tussen grafkluizen en begrafenisvoeringen of -dozen. Ze beschouwen alleen “gewelven” als die in de categorie bekleed en verzegeld, al het andere wordt beschouwd als een grafvoering, grafkist of buitenste begrafeniscontainer.

Garantie

Ja, je leest het goed. Sommige fabrikanten bieden zelfs garantie op hun grafkelders. Ik heb enkele van deze garanties gelezen en ze beperken hun aansprakelijkheid tot het verstrekken van een vervangende kluis als de kluis defect raakt. Over het algemeen geldt de garantie tegen fabricagefouten en het binnendringen van water, met sommige garanties die 80 jaar of meer bedragen. U zult zelf moeten beslissen of een garantie een rol speelt bij uw aankoopbeslissing, aangezien de enige manier waarop u de kwaliteit van de kluis kunt beoordelen, is door desinterventie. Niet iets dat regelmatig wordt gedaan.

Betonnen gewelven bieden niet alleen een zekere mate van veiligheid, ze kunnen ook helpen om de integriteit van de kist te behouden, en om te voorkomen dat de aarde gaat bezinken, wat de begraafplaats helpt bij zijn onderhoudswerkzaamheden en helpt om een ​​blijvende schoonheid te behouden die niet mogelijk zou zijn anders. Hoewel het begraven van het lichaam of gecremeerde resten altijd als permanent moet worden beschouwd, zijn er gelegenheden waarin opgraving noodzakelijk wordt. Het gebruik van een grafkelder bij de begrafenis kan bijdragen aan de waardigheid tijdens dit proces. Begraafplaatsen vereisen over het algemeen niet het gebruik van een grafkelder om u iets te verkopen, in feite zijn er veel begraafplaatsen die het gebruik van een grafkelder vereisen en deze helemaal niet verkopen. Grafkelders zijn verplicht; om de integriteit van de kist te beschermen,

Hopelijk heb je genoeg informatie verzameld om jezelf te onderwijzen en vertrouwen te hebben in het nemen van een weloverwogen aankoopbeslissing.

DEEL :
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
photo-26.jpg
Hendrik Morella

bedankt voor het langskomen op mijn site! Ik ben Hendrik en zou graag met je in gesprek gaan over de prachtige begraafplaatsen en hun geschiedenis hier in Nederland! Check mijn blog voor meer updates!

LAATSTE VIDEO

Hou van mijn reis

Play Video
ONZE BLOG

Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u nu om het laatste nieuws en updates te ontvangen