Mooie begraafplaatsen om te bezoeken

Dit zijn de 12 mooiste begraafplaatsen ter wereld Halloween is een geweldige tijd om deze plekken te bezoeken, maar ze zijn het hele jaar door de moeite waard.

Dood en schoonheid zijn in de huidige samenleving onverenigbaar. Een bezoek aan enkele van ‘s werelds mooiste begraafplaatsen zou daar verandering in moeten brengen. Deze 12 plaatsen zijn pittoreske toevluchtsoorden, sommige bewaakt door bossen, andere met uitzicht op de oceaan.

Père Lachaise in Parijs heeft tienduizenden graven, waaronder enkele literaire grootheden. Het is een begraafplaats, maar ook een historisch monument en stedelijk heiligdom. In het noorden van Roemenië bestaat de Merry Cemetery uit slechts een paar honderd graven, maar ze zijn allemaal in felle kleuren geschilderd. Dit visuele spektakel helpt de herinneringen te bewaren van individuen die in de vergetelheid leefden.

Deze begraafplaatsen respecteren de doden door prachtige rustplaatsen te bieden. Door te functioneren als openbare parken, religieuze locaties en toeristische bestemmingen, houden ze de doden in leven.

St. Andrews Cemetery, Schotland

St. Andrews Cathedral was eeuwenlang de grootste van Schotland. Oorlog, vuur en stormen reduceerden het tot een stenen ruïne op een klif in de Noordzee, omringd door een kerkhof. Golffans kunnen de begrafenis van de 19e-eeuwse pro Young Tom Morris zien, culturele gieren kunnen genieten van middeleeuwse standbeelden en spokenjagers kunnen op zoek gaan naar een van de vele geesten die naar verluidt de plaats bewonen.

Săpânţa, de vrolijke begraafplaats van Roemenië

In een stad met 5.000 inwoners in het noorden van Roemenië is het een van de populairste toeristische trekpleisters van het land. Elk van Merry’s honderden graven heeft een gebeeldhouwd eiken kruis dat hemelsblauw is geverfd met een scène uit het leven van de overledene en een vers. De timmerman die de tekens kerft en de poëzie schrijft, is niet verlegen om drinken, vreemdgaan en schoonmoedergrappen.

Begraafplaats Père-Lachaise in Parijs

Dit kerkhof van 110 hectare heeft geplaveide wandelingen, met bomen omzoomde allées en prachtige mausolea. Moliere, Marcel Proust, Oscar Wilde, Gertrude Stein en Jim Morrison wonen op 70.000 percelen. De begraafplaats werd voor het eerst gebruikt voor herbegrafenissen in 1804. In een griezelige (en onvrijwillige) vorm van goedkeuring van beroemdheden, bewogen ambtenaren zich in spraakmakende lichamen. Een gemeenteraadslid van Florida stelde voor om het stoffelijk overschot van Morrison naar zijn geboorteplaats over te brengen. Fans, de begraafplaats en het landgoed van de muzikant keurden het af.

Okunoin, Japan

De oudste begraafplaats van Japan, uit 816 na Christus, is stil, eigenzinnig en spiritueel. Het met cederhout begroeide Okunoin heeft de gedenktekens van meer dan 200.000 boeddhistische monniken, waaronder Kkai. Monniken serveren hem twee rituele maaltijden per dag bij zijn deuropening met 10.000 lantaarns. De begraafplaats heeft verschillende vreemde gedenktekens, zoals een gigantische koffiekop ter ere van koffiezakenwerkers en een termietenmonument.

De Waverley-begraafplaats in Sydney

Henry Lawson, Victor Trumper en de Ierse rebel Michael Dwyer zijn hier begraven. Het uitzicht is de ware trekpleister. Waverley beslaat 40 hectare op kliffen met uitzicht op de Stille Zuidzee. Engelen, kruisen en obelisken genieten van een van de meest eeuwige panorama’s die mogelijk zijn.

Recoleta van Buenos Aires

La Recoleta, ooit de boomgaard van de kerk, is tegenwoordig een bleke stad in het grootstedelijke Buenos Aires. Eva Perón ligt 5 meter diep begraven om haar botten te beschermen. De begraafplaats uit 1822 heeft art deco-, art nouveau-, barok- en neogotische markeringen en mausolea. Rufina Cambaceres, die in 1902 op 19-jarige leeftijd stierf, heeft misschien wel de meest indrukwekkende begrafenis. Volgens de legende schreeuwde haar graf dagen nadat ze was begraven. De kist en haar gezicht hadden krassen van haar afgebroken ontsnappingspoging.

Bonaventure savanne

Bonaventure is een zuidelijk gotisch kerkhof, met met mos bedekte engelen en knoestige levende eiken. Mercer en de eerste gouverneur van Georgië liggen hier begraven. De begraafplaats uit 1846 maakte de omslag van John Berendts Midnight in the Garden of Good and Evil.

Nadat het plaatselijke schoonmaakpersoneel de gevallen ceders heeft verwijderd, gaat de begraafplaats volgende week weer open. Het beeldhouwwerk “Vogelmeisje” op de omslag van Berendt werd voor de storm naar een plaatselijk museum vervoerd. Het is nog steeds een actief kerkhof als je permanent wilt blijven.

Mount Olives

Volgens de overlevering zal de opstanding beginnen op deze 3000 jaar oude Joodse begraafplaats. De Olijfberg, bedekt met zandkleurige graven, kijkt uit over Jeruzalem en de woestijn. Het is waar rabbijnen, christelijke profeten en de Israëlische premier Menachem beginnen te rusten, en de ruimte raakt op.

Arlington, Va.

Arlington is de begraafplaats voor meer dan 400.000 Amerikaanse veteranen, militairen in actieve dienst en hun families. De kleinzoon van Martha Washington was eigenaar van het land. Een deel van zijn landgoed werd in 1863 een gemeenschap voor bevrijde slaven, toen een begraafplaats voor de burgeroorlog. Het graf van de onbekende soldaat, het graf van John F. Kennedy en de graven van Pierre L’Enfant, Thurgood Marshall en Medgar Evers worden de klok rond bewaakt.

Begraafplaats Highgate

De 19e-eeuwse architecten van Highgate voegden drama toe. Obelisken torenen uit boven de met crypten omzoomde Egyptische Avenue, die leidt naar de graven van de Cirkel van Libanon. Het was de meest gezochte begraafplaats van de stad in de Victoriaanse tijd, maar het raakte in verval. Bedekt met klimop, snurkt het. Lucien Freud, George Eliot en Karl Marx, wiens graf een buste heeft, behoren tot de 170.000 inwoners. Alexander Litvinenko, de poiso
More about this source textSource text required for additional translation informationned Russische spion, werd begraven in een met lood beklede kist vanwege zijn radioactiviteit.

Assistens Kopenhagen

Assistens werd opgericht in 1760 en is de ultieme thuisbasis van vele opmerkelijke Denen. Locals picknicken en loungen op het terrein. Deze egalitaire natie mist prachtige monumenten. Zijn grafsteen is bescheiden en hoog. Het grafschrift van Sren Kierkegaard beeldt hem af in met rozen gevulde gangen met Jezus. Het is allemaal in de buurt van een van de beste gastronomische buurten van Kopenhagen, Nrrebro.

Brooklyn’s Green-Wood

Leonard Bernstein, Boss Tweed, Jean-Michel Basquiat en generaals uit de Burgeroorlog liggen allemaal begraven in Brooklyn. De Green-Wood-begraafplaats werd vóór Central Park en Prospect Park gebruikt voor recreatie. In de jaren zestig was het de op één na populairste toeristische bestemming na de Niagara-watervallen. Het 478 hectare grote landgoed heeft vijvers, meren en uitzichten op de skyline.

De 70 jaar op de troon van de koningin maakt haar de langst dienende Britse monarch. Er worden twee extra feestdagen en festiviteiten gehouden om te eren.

Prinses Elizabeth was 25 toen ze hoorde van de dood van haar vader in 1952. Ze keerde terug naar huis en werd een paar dagen later gekroond tot koningin Elizabeth II, waarbij ze beweerde dat ze “gemotiveerd zou zijn door de toewijding en genegenheid van degenen tot wiens koningin ik ben geroepen en … ik bid dat God me in staat zal stellen deze zware last zo vroeg in mijn leven waardig te vervullen.”

19 kinderen en 2 leraren werden gedood op de Robb Elementary School in Uvalde, Texas, wat leidde tot verontwaardiging en oproepen tot strengere wapenregels. Democraten in de Senaat hebben vertrouwen in een compromis over wapenbeheersing met de Republikeinen.

De schietpartijen op scholen kwamen dagen nadat een racistisch bloedbad in de supermarkt in Buffalo, New York, tien zwarte mensen had vermoord en drie gewond waren geraakt. In de eerste 145 dagen van het jaar werden in de VS 214 personen doodgeschoten.

DEEL :
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
photo-26.jpg
Hendrik Morella

bedankt voor het langskomen op mijn site! Ik ben Hendrik en zou graag met je in gesprek gaan over de prachtige begraafplaatsen en hun geschiedenis hier in Nederland! Check mijn blog voor meer updates!

LAATSTE VIDEO

Hou van mijn reis

Play Video
ONZE BLOG

Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u nu om het laatste nieuws en updates te ontvangen