De adembenemend mooie begraafplaatsen van Londen

Niet alles is kommer en kwel; begraafplaatsen kunnen heel serene en mooie plaatsen zijn om te bezoeken. Dit zijn de allerbeste die Londen te bieden heeft.

Het is mogelijk dat mensen in Londen je vreemd aankijken als je voorstelt om naar een begraafplaats te gaan voor een dagexcursie daar. Je vrienden zullen vanwege je uiterlijk meteen denken dat je een gothic-periode doormaakt. Feit is echter dat de begraafplaatsen in onze stad tot de meest opmerkelijke van alle landen van de wereld behoren.

Deze historische rusthuizen dienen niet alleen als de permanente verblijfplaatsen van enkele van de meest gerenommeerde mensen van Londen, maar de architectuur die op het terrein te vinden is, is vaak adembenemend. Het mag geen verrassing zijn dat sommige schrijvers van de stad typisch inspiratie hebben gevonden in deze gebieden door er doorheen te slenteren en na te denken. Daarom, in plaats van de middag door te brengen met ontspannen in een van de parken van Londen, waarom zou u niet een rustige wandeling maken door een van deze weelderige en beeldschone begraafplaatsen?

Abney Park begraafplaats

Abney Park Cemetery, dat voor het eerst zijn poorten opende in 1840, wordt beschouwd als een van de ‘Magnificent Seven’ van Londen, wat verwijst naar een ring van zeven begraafplaatsen die rond de stad zijn aangelegd als reactie op de stijgende bevolking. Ze werden in het begin van de achttiende eeuw door de regering gepromoot om een ​​einde te maken aan andere duistere gebeurtenissen, zoals het stelen van lichamen, ernstige overbevolking en andere illegale activiteiten. De meeste van hen zijn in verval geraakt, maar recente inspanningen voor natuurbehoud en gemeenschapsgroepen in Londen veroorzaken opschudding in de manier waarop mensen de plaatsen gebruiken. Om deze reden is het adembenemende Abney Park gastheer voor een bomvolle evenementenkalender, compleet met concerten, hout- en steenhouwcursussen, en een bosschool die plaatsvindt in het groene en beboste terrein.

Begraafplaats in Highgate, Londen

In 1970 raakte Highgate Cemetery, net als veel van de andere begraafplaatsen die deel uitmaakten van de Magnificent Seven, in verval, wat ertoe leidde dat de nieuwe beheerders, “The Friends of Highgate Cemetery”, de dagelijkse activiteiten van de begraafplaats overnamen. begraafplaats in 1975 en blijft dat doen tot op de dag van vandaag. Je bent op dit moment vrij om de Highgate Cemetery te bezoeken en het in al zijn verwoeste schoonheid te zien. Er zijn een aantal beroemde overblijfselen op het terrein van de begraafplaats, waaronder die van de dichter Christina Rossetti en de architect Sir Lawrence Weaver. Verschillende van de catacomben van de begraafplaats hebben de Grade II-lijst gekregen.

Kensal Green begraafplaats

Kensal Green is een van de prachtige zeven Victoriaanse begraafplaatsen van de hoofdstad en het is ook de grootste en oudste openbare begraafplaats in de stad Londen. Kensal Green ligt aan de rand van de stad. Het terrein van 77 hectare herbergt een enorm assortiment aan unieke graven, variërend van grote mausolea tot drie verschillende catacomben. Beroemde bewoners van de begraafplaats zijn Isambard Kingdom Brunel en Lady Byron, maar de begraafplaats herbergt ook een grote verscheidenheid aan interessante graven.

De begraafplaats in Brompton

Deze prachtige monumentale begraafplaats is de thuisbasis van enkele van de meest opmerkelijke mensen uit de geschiedenis, waaronder Emmeline Pankhurst, een prominent lid van de suffragettebeweging, en Dr. John Snow, een pionier op het gebied van volksgezondheid. Dit kerkhof, dat wordt beschouwd als een van de Londense Magnificent Seven, beschikt over 39 hectare aan rustige open ruimte die kan worden verkend, naast een bezoekerscentrum en reguliere programma’s zoals mindful wandelingen, bollen planten en kinderverhalen.

Nunhead

De reis naar Zuidoost-Londen moet absoluut een stop maken bij Nunhead Cemetery, ondanks het feit dat het een van Londen’s Magnificent Seven Victorian begraafplaatsen is die de minst bekende van de zeven is. Neem deel aan een van de boswandelingen, ga naar een openluchtconcert in de verlaten stenen kapel of ga naar Nunhead om de graven van bekende dichters te verkennen.

Tottenham

Het enorme nieuwe stadion dat Tottenham Hotspurs onlangs heeft geopend, is een enorme bron van trots voor lokale voetbalsupporters, niet in de laatste plaats vanwege het feit dat het groter is dan dat van Arsenal. Het kronkelt rond…
Tickets zijn momenteel te koop en de locatie moedigt gasten aan om “tot het uiterste te gaan of een kijkje achter de schermen te nemen met de nieuwste bezoekersattracties in het TottenhamHotspur Stadium.”

Begraafplaats West Norwood

Een Magnificent Seven-kerkhof op de begraafplaats van West Norwood is weer tot leven gebracht met recente financiering van het National Lottery Heritage Fund. Als gevolg hiervan wordt de begraafplaats nu gebruikt voor evenementen zoals filmfestivals en vogelspotten. Elke eerste zondag van de maand is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding die de opmerkelijke neogotische architectuur en indrukwekkende mausolea zal belichten.

Begraafplaats in Tower Hamlets

Dit kerkhof, dat wordt beschouwd als een van de Londense Magnificent Seven, herbergt een aantal verbluffende

cijfers en intrigerende verhalen over de personen die daar begraven liggen. Voor een educatieve en zelfgeleide tour kun je het historische pad Tower Hamlets oppikken. Bezoekers die zich moedig voelen, hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan angstaanjagende lantaarnverlichte rondleidingen of om mee te helpen pompoenen te snijden.

Begraafplaats gelegen in Manor Park.

Sinds de oprichting in 1875 wordt deze bescheiden begraafplaats beheerd door dezelfde familie en biedt het nog steeds begrafenis- en crematiediensten aan inwoners van Londen. Annie Chapman, de tweede persoon die het slachtoffer werd van seriemoordenaar Jack the Ripper, is een van de bekendste voormalige inwoners van de stad.

Shoreditch

Deze oude begraafplaats in Oost-Londen werd voor het eerst gemaakt voor degenen die tegen politieke of religieuze instellingen waren. Het is een locatie met een rijke geschiedenis, zoals blijkt uit de aanwezigheid van een monument gewijd aan de auteur van ‘The Pilgrim’s Progress’, John Bunyan, evenals een obelisk die de auteur van ‘Robinson Crusoe’, Daniel Defoe, eert, en William Blake, een schilder en dichter.

Chingford Mount Cemetery was de locatie.

Deze begraafplaats, die sinds 1884 open is en wordt beheerd door de lokale overheid, is nog steeds volop in gebruik. Mensen komen hier om hun respect te betuigen en rust te vinden. Je vindt er gedenktekens die zijn opgedragen aan de beroemde gebroeders Kray, die werden afgeschilderd als East End-criminelen in de Tom Hardy-film “Legend” en de biografie “The Krays”, die in 1990 werd uitgebracht.


DEEL :
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
photo-26.jpg
Hendrik Morella

bedankt voor het langskomen op mijn site! Ik ben Hendrik en zou graag met je in gesprek gaan over de prachtige begraafplaatsen en hun geschiedenis hier in Nederland! Check mijn blog voor meer updates!

LAATSTE VIDEO

Hou van mijn reis

Play Video
ONZE BLOG

Inschrijven nieuwsbrief

Abonneer u nu om het laatste nieuws en updates te ontvangen